7 Pot Douglah

Med et maksimum på over 1.8 million SHU er dette i øjeblikket den tredie stærkeste chili i verden - kun overgået af Morouga Scorpion og Carolina Reaper.

7 Pot Douglah planten, også kendt som Chokolade 7 Pot, kan blive op til to meter høj og bære mange store frugter (på størrelse med en tomat) hvis den får tilstrækkelig med varme. I et dansk drivhus bliver planterne ikke meget højere end en meter og frugterne forbliver ofte ret små.

Frugten skifter farve fra grøn til brun under modning. De har en speciel røget smag og hvis man ser bort fra styrken smager de faktisk rigtig godt. 7 Pot Douglah frugter er kendt for at indeholde meget capsaicin olie - hvilket naturligvis hænger sammen med styrken. Især større frugter har en nubret/bumset overflade.

Planten stammer fra Trinidad, hvor "douglah" er et ord der bliver brugt om mennesker, hvis familie stammer fra både Asien og Afrika. Der er en række forskellige 7-pot chilier, der efter sigende hedder sådan, fordi 1 frugt er stærk nok til at krydre 7 gryderetter. 7 Pot Douglah er den stærkeste af disse.

Oprindelse
Trinidad
Styrke
700000 - 1800000 SHU
Smag
7