Anaheim

En stor og mild chili, der er yderst anvendelig. Den stammer fra det sydvestlige Nordamerika, hvor den er blandt de mest populære chilier og også går under navne som "California Chili" og "Magdalena".

Planten bliver sjældent højere end en meter og har stor afstand mellem blade og frugter. Plante og frugter gror hurtigt, og du kan forvandle frø til 15 cm lange frugter på 5-6 måneder. Anaheim chili frugter nydes oftest grønne, men modnes først når de bliver røde. Frugterne starter typisk deres liv med at gro opad, men tyngdekraften vender dem om, efterhånden som de nærmer sig fuld størrelse.

Anaheim er opkaldt efter en Californisk by af samme navn, hvor den først blev kendt, da Emilio Ortega begyndte at sælge dem for over hundrede år siden. Det er en New Mexico Chili sort - en af manger beslægtede sorter, som blev udviklet af Dr. Fabián Garcia omkring begyndelsen af 1900-tallet. Hans mål var at skabe chilier, der var velegnet til at putte på dåse - milde, store og kødfulde chili.

I USA købes Anaheim frugter stadig oftest på dåse, men er også populære friske på grillen. De grilles næsten sorte hvorefter skinnet fjernes. I Mexico serveres de paneret - lidt ligesom vi panerer krebinetter.

Oprindelse
North America
Styrke
500 - 2500 SHU
Smag
8