Ghost Peber

Ghost Peber, Bhut Jolokia, Dorset Naga, Naga Morich og King Naga er alle navne på den samme chili fra Nagaland i det nordøstlige Indien. Den har sandsynligvis været verdens stærkeste chili i århundreder, men fik dog først officielt tildelt titlen i starten af dette århundrede og tabte den kort tid efter til de nye chilisorter. Frugten er en vigtig del i den traditionelle madlavning hos Nagafolket. De bruger den i stor stil i frisk, syltet, tørret og pulveriseret form.

Planten er den største i Naga familien og er derfor kaldt King Naga. Den når en højde på omkring 120 cm og kan bære op til 150 frugter. Ghost Peber chili frugter har mange anvendelsesmuligheder. Udover deres gode egenskaber i madlavning bruges de som pestisid i beskyttelse af afgrøder mod insekter og bakterier og sågar elefanter. Historisk set har de også været brugt som biologisk våben i lokale krige og bruges stadig i tåregas.

Vær forsigtig når du håndterer Ghost Peber. Så længe frugten er hel, er den forholdsvis harmløs, men så snart du rør ved den indre del af frugten, er det tid til at fokusere på hvad dine fingre rører. Øjne, næse og nedre regioner er specielt sårbare - pas især på hvis du har små børn. Du skal vaske dine hænder mange gange før effekten forsvinder. At vaske hænder i madolie eller terpentin er mere effektivt end i sæbe. Selvom denne chili kan påføre dig og dine børn stor smerte, er den dog ikke farlig - den kan ikke gøre dig blind.

Se Gordon Ramsey smage Ghost Peber og en indisk kvinde gnide dem i øjnene

Oprindelse
Indien
Styrke
600000 - 1000000 SHU
Smag
7